KSW oświadczenie o sytuacji Viaplay co dalej

Oświadczenie KSW w sprawie sytuacji Viaplay. Szybka reakcja szefów federacji!

Bartosz Sobczak
Published: 20 lipca 2023

Dziś w sieci gruchnęła wieść o tym, że platforma streamingowa Viaplay może wycofać się z Polski. Fani natychmiast rozpoczęli dyskusję na temat tego gdzie będą dostępne gale KSW. Teraz federacja KSW wydała oficjalne oświadczenie w sprawie sytuacji Viaplay. Jakie będą dalsze losy tej współpracy?

Dziś o poranku gruchnęła wieść o tym, że platforma Viaplay planuje wycofanie się z polskiego rynku. Dla sympatyków sportu nie jest to dobra wiadomość, gdyż Viaplay ma prawa do transmisji Premier League, piłkarskich rozgrywek pucharowych, Formuły 1, a także gal federacji KSW. Dedykowany artykuł na ten temat znajdziecie tutaj. Koniec KSW w Viaplay! Szokująca decyzja platformy!

Teraz federacja KSW wydała oświadczenie w sprawie sytuacji Viaplay. Co dalej ze współpracą obu podmiotów. Czy gale KSW nadal będą transmitowane przez platformę Viaplay? Szefowie federacji KSW zareagowali szybko i uspokoili fanów:

„Viaplay ogłosiło, że zamierza przeprowadzić strategiczną ocenę swojej międzynarodowej działalności, która może doprowadzić do sprzedaży, nawiązania współpracy z innymi firmami lub opuszczenia polskiego rynku. Nie wpłynie to jednak na KSW i nasze bieżące relacje z Viaplay. Otrzymaliśmy zapewnienie, że Viaplay kontynuuje swoją działalność, a wszystkie kontrakty zostaną wypełnione i w tej kwestii nic się nie zmieni. KSW wciąż stanowi ważną część oferty Viaplay i niezmiennie będzie co miesiąc organizować wydarzenia na najwyższym poziomie.”

Gale KSW wciąż zatem będą się odbywały co miesiąc, więc nagłe problemy Viaplay nie powinny w żaden sposób wpłynąć ani na KSW 85: Parnasse vs. Ruchała, ani na KSW 86 we Wrocławiu. Na ten moment fani, którzy wykupili subskrypcję Viaplay na dłuższy okres czasu mogą spać spokojnie, gdyż na razie nie zajdą żadne zmiany. Pytanie tylko czy umowa zostanie wypełniona do końca czy też po prostu zostanie skrócona na przykład do końca 2023 roku.

Leave a rating
Powiadom o